Over

 

mr. Mariëtte Vis.

In 1992 studeerde Mariëtte af aan de Rijksuniversiteit Utrecht, met afstudeerrichting Nederlands Recht Privaatrecht. In 1993 werd zij Pensioen Specialist bij Delta Lloyd Verzekeringen (Nationale Nederlanden). In de avonduren adviseerde zij als juriste de Rechtswinkels in Hilversum en Nieuwegein.


In 1996 werd Mariëtte Advocaat en beëdigd waarna zij ruim 13 jaar als senior Advocaat Arbeidsrecht en Pensioenrecht voor het internationale advocatenkantoor Stibbe in Amsterdam heeft gewerkt. Ook was zij daar enige jaren Voorzitter van de Ondernemingsraad.


Sinds 2009 werkt Mariëtte als zelfstandig advocaat te Naarden-Vesting en is haar praktijk gespecialiseerd in twee rechtsgebieden: Arbeidsrecht én Pensioenrecht. Daarnaast is zij Consultant Advocaat voor de Internationale Law Firms Hogan Lovells en CMS en doet zaken voor Rechtsbijstand Verzekeraars als Achmea en DAS.


Als advocaat adviseert zij (inter)nationale werkgevers en werknemers. Zij is bij tal van spraakmakende zaken betrokken, waaronder bedrijfsovernames en arbeids- en pensioen-rechtelijke zaken bij topbestuurders en bekende Nederlanders. Zij werkt(e) voor grote concerns als Atos, IBM, ETS Global, Leaseplan, Mars, Nationale Nederlanden, Reaal, Wolters Kluwer en Shell en middelgrote tot kleine ondernemingen. En voor bestuurders, commissarissen, directeuren en managers tot aan elke denkbare functie.


Mariëtte is Voorzitter van de Gooise Vereniging van Arbeidsrecht Advocaten en Voorzitter werkgroep Internationaal van de Kring van Pensioenspecialisten KPS. En zij is geregistreerd intervisie begeleider voor advocaten. Zij is aangesloten bij de Nederlandse Orde van Advocaten, de Vereniging voor Arbeidsrecht Advocaten Nederland en de Vereniging voor Pensioenrecht.


Zij organiseert in-house-workshops voor bedrijven en is spreker op seminars en congressen over arbeids- en pensioenrechtelijke kwesties; waaronder de Regionale Salarisdagen. Mariëtte schreef voorts vakinhoudelijke artikelen in het Financieele Dagblad FD en tijdschriften als ‘Loonzaken’ en ‘ArbeidsRecht’. Verder was zij co-auteur van het jaarboek ‘Loonheffingen Arbeidsrecht en Pensioenen’ en van ‘LoonbelastingOnline’ van SDU uitgevers.


Mariëtte geeft (en volgt) regelmatig gespecialiseerde cursussen om haar kennis up-to-date te houden. Het continue bestuderen van literatuur en jurisprudentie is een must. Stilstand is gelijk aan achteruitgang. Want de ontwikkelingen in het recht gaan razendsnel.


Al haar uitgebreide juridische kennis en ervaring stelt Mariëtte graag in dienst van u.

Copyright © 2022 Mariette Vis Advocaat. Alle rechten voorbehouden.


Contact   |   Privacy   |    Kantoorklachtenregeling   |   Voorwaarden  Links artikelen                        English